Nyt alkoi nousukausi!

Kaupankäynti on useiden myynti- ja markkinointitoimijoiden kanssa käymieni keskustelujen mukaan vilkastunut parina viime kuukautena varsin reippaasti. Hurjimmat ovat veikkailleet alkuvuoden myynnin olevan jopa 40 prosentin kasvussa edelliseen vuoteen verrattuna.

Markkinatilanne alkaa tervehtyä. Heikoimmat toimijat ovat jo tippuneet pois pelistä ja vahvimmat ovat korostaneet vahvuuksiaan sekä kasvattaneet omaa osaamistaan. Parhaat myyjät ja ostajat ovat verkostoituneet vahvasti. Kummatkin toimivat omien etujensa mukaisesti. Uusia yrityksiä perustetaan aitojen ammattilaisten toimesta, eikä vain pikavoitoista haaveilevien epärealististen yrittäjätoivojen päähänpistoina.

Paineen alla ne timantit syntyvät, kuten tavataan sanoa. Uusia innovaatioita on syntynyt oikeisiin tarpeisiin; yritystoiminnan tukemiseen, julkisten varojen tuhlaamisen vähentämiseen sekä tuotantomenetelmien kustannustehokkuuteen liittyen. Pankeillakin on tullut järki päähän, eikä lainarahaa syydetä asiakkaille yli heidän oman maksukykynsä. Kai sen saman asian ovat oppineet myös pankkien asiakkaat. Tulorahoituksen, henkilöstön osaamisen ja asiakassuhteiden on oltava kunnossa, jotta yritys voi menestyä pitkällä aikavälillä.

Nyt on aika tehdä uusasiakashankintaa, syventää asiakassuhteita ja kehittää kestävää tulevaisuutta! Matka kohti parempia aikoja voi alkaa.

– Pasi Pasanen –

Tagit: , , , , , , ,