Minne kadotit mielikuvituksesi?

Maailma on täynnä ihmisiä, joiden arki ja elämä pyörii omien rutiinien ympärillä. Viikot vilisevät ohitse vauhdilla, jota ei millään tahdo käsittää. Ne rutiinit, joita arjessa toistetaan eivät useinkaan tuota iloa, virikkeitä tai onnistumisen tunnetta. Tästä aiheutuu jatkuva valittamisen ja ”pitäis, pitäis”-hokemisen noidankehä. Usko tai älä, sen ei tarvitse mennä noin.

Mitäs jos käyttäisit mielikuvitustasi?

Lapsena meistä jokaisella oli päivän mittaan kauheasti uusia jännittäviä asioita, joita piti tutkia ja ihmetellä. Silloin keksittiin paljon omia jänniä leikkejä, pelejä ja mielikuvitusmatkoja. Lapsena mikään realiteetti ei ensisijaisesti rajoittanut omaa ajattelua, eikä päässä liikkunut liikaa sääntöjä siitä, mitä saa tehdä ja mikä on mahdollista. Polkupyörällä saatettiin ajaa Kiinaan, leikkimökillä pystyi lentämään kuuhun, voitiin olla kuninkaita tai kuningattaria, eikä ajankulkua mietitty. Pääasia oli, että tehtiin juttuja mitkä olivat kivoja. Milloin olet viimeksi tuntenut samoin? Milloin viimeksi uskalsit kuvitella ”mahdottomia”?

Tee omat unelmasi

Uusia työpaikkoja ei ilmesty kotiovellesi, uutta harrastusta ei tarjota kotisohvallesi, kivaa puolisoa ei kävele vierellesi, ellet itse ole valmis antamaan noille asioille mahdollisuutta tapahtua. Mieti mitkä asiat ovat mielestäsi kunnossa ja mitkä haluaisit muuttaa. Vaali hyviä asioita ja anna niille aikaasi. Käy läpi muutosta vaativat asiat, tee niistä lista. Päätä millaisia muutoksia teet. Niin, SINÄ teet. Muut eivät voi unelmia puolestasi toteuttaa.

Heikot lähtökohdat tekosyynä

Moni sortuu selittelemään oman elämänsä vaikeuksia heikoilla lähtökohdilla. Kootut selitykset on kuultu satoja kertoja: olen syntynyt köyhään perheeseen, ei ole ollut mahdollisuutta opiskella, ei ole kokemusta yrittäjyydestä, myyjäksi pitäisi syntyä, ei voi ottaa riskejä, toisilla on paremmat verkostot, koko suku on ollut köyhää, turha se on liikoja itsestään kuvitella, en minä osaa toimia johtajana… Lopeta itsesi latistaminen ja ryhdy uskottelemaan itsellesi, että olet erilainen kuin muut. Olet parempi ja fiksumpi. Voit olla sitä mitä tahdot.

Mielikuvista totta

Pystyt niihin asioihin, joita muut pystyvät vain kuvittelemaan. Vanha lainaus ”Fake it until You make it”, kuvaa hyvin sitä ajatusta. Tee itsestäsi sellainen, joka haluat olla. Asennoidu toisin, pukeudu toisin, käyttäydy toisin, hanki tietoja ja taitoja, hakeudu toisenlaiseen seuraan. Huippu-urheilijat (Teemu Selänne, Leo-Pekka Tähti) ja musiikin ammattilaiset (Cheek, Apulanta) ovat näkyviä esimerkkejä siitä, kuinka he ovat omilla mielikuvillaan tehneet mahdottomasta mahdollista. Loistava esimerkki pohjattomasta uskosta itseensä on myös Donald Trump. Vaikka herraa ei voi älykkyydestä kadehtia, niin asenteellaan hän jyrää muut. Muuta siis itse tulevaisuutesi ja unohda ankea lapsuus. Älä selitä tai vetoa menneisiin aikoihin. Päätä menestyä, niin menestyt.

Jos et onnistu psyykkaamaan itseäsi vauhtiin, niin hanki valmentaja, joka saa sinut loistamaan!

– Pasi Pasanen –

Tagit: , ,