Lapsena pystyit mihin vain – ja pystyt yhä!

Meillä kaikilla on haaveita. Toiset meistä tavoittelevat niitä määrätietoisesti. Toiset ovat jo luovuttaneet. Miksi?

Lapsen maailmassa kaikki on mahdollista. Voit olla kuningas tai kuningatar, Supermies tai Kissanainen, eikä kukaan kiellä sinua. Jo kouluun mennessä tilanne alkaa muuttua. Toiset alkavat jo leikkiä aikuista ja kertoa sinulle niitä asioita jotka eivät ole ”oikeasti” mahdollisia. Tylsää.

Mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän ympäristö ja ihmiset alkavat rajoittaa toimintaamme. Toiset kapinoivat vastaan laittamalla päälleen erilaiset hippivaatteet tai ottamalla irokeesikampauksen ja tatuoinnin. Se kertoo halusta olla erilainen. Kaikki eivät uskalla olla erilaisia vaikka haluaisivat, vaan haluavat tehdä samoja asioita kuin muutkin. Niin pääsee helpommalla.

Työelämän kynnyksellä pitää tehdä valintoja siitä ”mitä haluaisi olla isona”. Kuka silloin päättää? Sinä. Onko unelmanasi olla maailman tunnetuin meribiologi, Suomen taitavin metsuri vai miljoonia takova myyjä? Sinä voit olla noista mikä tahansa, jos oikeasti haluat, mutta helppoa se ei ole. Toisaalta mikä unelma se olisi, jos kaikki sen helposti saavuttaisivat? Välillä tulee ”turpaan”, mutta jostain ne rustot on hankittava, joten älä luovuta!

Ota sisäinen lapsesi esiin ja kokeile uusia asioita, mieti omia unelmiasi, tee uusia tavoitteita ja uskalla onnistua vaikka muut epäilisivät. Mene peilin eteen ja totea rohkeasti; ” Sinä pystyit siihen jo lapsena – ja pystyt yhä! ”.

-Pasi Pasanen-

Tagit: , , , , ,